г. Киев ул. Героев Днепра 31б
Показать на карте

Позитивні якості керамічної поризованої цегли

Позитивні якості керамічної поризованої цегли

Цегла це найпопулярніший будівельний матеріал. Важко перелічити всі її різновиди. Не так давно в цьому довгому списку з'явилася поризована керамічна цегла. Які її позитивні якості?

Теплопровідність і вага

Технологія виготовлення даного виду виробів дозволяє отримати керамічну оболонку, в якій укладено величезну кількість замкнутих пор, заповнених повітрям. Такий ефект досягається застосуванням спеціальних добавок, які вигорають при випаленні. Густина штучного каменю виходить на третину менше звичайного. Теплопровідність зменшується вдвічі і становить не більше 0,2 Вт / м на градус. За рахунок зниження щільності зменшується і вага одиничного зразка. Вага кубічного метра поризованої кераміки знижується до 800 кг. Це дозволяє збільшувати розміри виробу, отже, зменшується витрата кладок розчинів (в чотири рази), зростає швидкість кладки. В кінцевому підсумку знижується час і витрати на зведення стін і перегородок. Загальна вага стін також зменшується, що розвантажує фундамент.


Розміри і форма

Якщо за одиницю взяти розміри звичайної одиночної цегли (6,5 * 12 * 25 см), то порізовані керамічні блоки будуть в 15, 11,1 або 7,3 рази більше. Налагоджено випуск виробів для кладки стін товщиною в півтори, дві цеглини, тобто з розмірами грані 38 і 51 см. Одним рухом формується повна товщина стіни. Відходять у минуле зовнішня і внутрішня верста, забутовка. Стіни виходять однорідними по всій товщині. Усувається потреба в додатковому утепленні з використанням теплоізоляційних матеріалів. Налагоджено виробництво тонких (12 см) блоків (51 * 21,9 см) для кладки внутрішніх стін і перегородок. Для кращого зчеплення поризованного блоку з оздоблювальним штукатурним шаром його тильна сторона робиться ребристою. Відпадає необхідність робити насічку або застосовувати просочення глибокого проникнення, виконувати кладку «в пустошовку». Бічні сторони робляться за технологією пазогребневого з'єднання. Це збільшує міцність і швидкість кладки (в три рази). Від вертикальних швів взагалі можна піти, а горизонтальні шви виконувати з теплих кладок розчинів. Випускаються блоки у вигляді перевернутої букви «П» для кладки стін над прорізами. У простір, що утворився закладається арматура, керамзитобетон, і виходять міцні перемички.

Екологічна безпека

При виробництві використовується природна сировина: глина, пісок, вода, повітря. Все інше вигорає при випалюванні. Крім того, Поризована кераміка має ще й властивість звукоізоляції. Відсутність шкідливих виділень і зниження шуму доповнюється здатністю акумулювати тепло. Порожнечі в тілі цегли і каменів великого розміру складають близько половини обсягу, отже, витрачається майже в два рази менше матеріалу, ніж при виготовленні повнотілих виробів. Пройшовши випал при температурі в одну тисячу градусів, поризована кераміка стала вогнестійким матеріалом. До цього слід додати практичну стійкість до ультрафіолетового опромінення і впливу біологічних шкідників, плісняви ​​та грибків.

Міцність

Кераміка залишається керамікою. Це дуже міцний матеріал. Твердість виробів, в середньому, дорівнює М150. Стіни, складені з такого матеріалу, є по міцності несучими. Відпадає необхідність в частому армуванні кладки. З'являється економія металу. Морозостійкість виробів допускає збереження міцності до 50 років.

Технологія кладки

Процес дуже нагадує кладку піноблоків. Але є і відмінності. Піноблоки є повнотілими виробами. Блоки та цегла з поризованої кераміки мають наскрізні вертикальні порожнечі. Підганяти в розмір окремі камені можна за допомогою болгарки з колом для різання кераміки (алмазне коло для сухого різу). При відхиленнях розмірів гребенів більше допустимого проводиться шліфувати. Кладці передує процедура точної розмітки, всі кути повинні бути прямими, тоді «пазл» складеться правильно. У вертикальні шви розчин кладеться тільки в кутах стін. Такою безліччю позитивних якостей не може похвалитися жоден будівельний матеріал. Різноманітність форм і розмірів, високі показники по міцності і теплопровідності роблять поризовану керамічну цеглу та його найближчих «родичів», великоформатних блоків, найбільш затребуваним матеріалом при будівництві стін будівель будь-якої поверховості.

comments to "Позитивні якості керамічної поризованої цегли"