г. Киев ул. Героев Днепра 31б
Показать на карте

Що потрібно знати про газобетон

Що потрібно знати про газобетон



  Газобетон - штучний камінь, який має пористу структуру. Є представником пористого класу бетону.
Складається газобетон з вапна, цементу, піску і води. Газоутворювачем виступає алюмінієва пудра.

  Виробництво цього матеріалу відбувається в три етапи:

 1) Заміс - цемент, пісок і вапно змішують з водою, далі додають пудру

 2) Формування - отриману масу заливають у форму до повного застигання

 3) Запікання - сформовані блоки поміщаються в автоклав, де під тиском відбувається їх спінювання (при вступі в реакцію високодисперсного алюмінію з лужним розчином) і утворюється пориста структура
 
 

  Класифікація газобетонних блоків по маркам, в залежності від щільності:

 - D300-D500 - теплоізоляційний газобетон;

 - D500-D900 - конструкційно- теплоізоляційний газобетон;

 - D1000-D1200 - конструкційний газобетон.

  Газобетон поєднав в собі найкращі якості будівельних матеріалів і має високу міцність, вогнестійкість, вологостійкість, морозостійкість, не схильний до руйнування, усадки і гниття. Матеріал легкий в обробці і економічний. А завдяки своїм тепло- і звукоізоляційні властивості практично не вимагає додаткового утеплення та звукоізоляції.

  Основні характеристики і переваги автоклавного газобетону:

   - Висока міцність

  Завдяки спучуванню бетонної маси в процесі виробництва газобетон набуває пористої структури, а завдяки обробці блоків в автоклаві при високій температурі і вологості підвищується його міцність. Як результат - головна перевага і секрет популярності газобетонних блоків - поєднання низької щільності і високої міцності. Газобетон ідеально підходить як для кладки несучих стін і перегородок, так і несучих конструкцій.
 

  - Простота обробки

  Все газобетонні блоки мають ідеальну геометрію. Всі елементи виготовляються строго по заданих розмірах. Відхилення складають не більше 0,3 - 0,8 мм, що дозволяє застосовувати спосіб укладання на клей, отримуючи при цьому практично безшовну стінну кладку.

  Більш того, всі блоки легко обробляються за допомогою підручних матеріалів, що помітно скорочує час укладання (до 2,5 разів у порівнянні з укладанням цегли)
 

  - Теплоізоляція

  Стіна з газобетонних блоків при одній і тій же товщині забезпечує теплоізоляцію приміщення в 10 разів краще, ніж бетон і в 4 рази краще, ніж керамічна цегла.

   - Хороша звукоізоляція

  Пористість матеріалу забезпечує високий рівень звукопоглинання на середніх і високих частотах. Оштукатурювання стіни з газобетонних блоків підвищує захищеність приміщення в області низьких частот.
 

  - Професійна вогнестійкість

  Газобетон є абсолютно негорючим матеріалом, що має високу межу вогнестійкості. Будинки, огороджувальні та несучі конструкції яких збудовані з газобетону, належать до найвищих (I і II) ступенями пожежної безпеки.

   - Низька ціна

  Одне і теж термічний опір стіни досягається при кладці з газобетону при значно менших витратах, ніж при використанні так званих традиційних матеріалів (силікатної та керамічної цегли та інше). А невелику вагу і легкість обробки блоків дозволяє значно знизити необхідну кількість витратних матеріалів, а також істотно скорочує час будівельних робіт.
 

  - Екологічність

  Газобетонні блоки виготовляються з природної сировини, що не містить шкідливих домішок. Вироби з газобетону не виділяють ніяких шкідливих речовин ні в процесі звичайної експлуатації, ні в будь-яких екстремальних умовах (пожежа, затоплення і т.п.). У наведеній нижче таблиці показано приблизний склад газобетону і дані коментарі по екологічності складових його компонентів.
 
сировина
Приблизний зміст,
мас. %.
екологічність
Кварцевий пісок
70

  Звичайний річковий пісок, відібраний по високому вмісту кремнію з мінімальною кількістю домішок
негашене вапно
13

  Отримують шляхом випалу природного вапняку
цемент
13

  У вигляді бетону абсолютно інертний з точки зору екології матеріал.
гіпс
4

  Екологічно інертний. Використовується в медицині.
алюмінієва паста
0,01

  Алюміній використовується для виготовлення посуду. Для порівняння - у звичайній глині, з якої робляться традиційні керамічні вироби, зміст алюмінію складає 25% по масі.