г. Киев ул. Героев Днепра 31б
Показать на карте

Тепла цегла

Тепла цегла

Поризована цегла .У сучасному індивідуальному будівництві все більшу популярність набуває не звичайна, а тепла цегла. Свою назву вона отримала завдяки своїм чудовим теплоізоляційним якостям.

ЇЇ структура була розроблена в зв'язку із загостреною проблемою економії тепла та необхідністю застосування енергозберігаючих матеріалів.

У теплій цеглі зосередилися найкращі якості, властиві звичайній цеглі, а також власні індивідуальні властивості:

міцність - основна характеристика, повністю впливає на весь будівельний процес;

екологічна чистота, забезпечується завдяки натуральним компонентам - суміші глини і піску, обпалюємій в печі;

великий простір для архітектурних рішень.

З теплої цегли зводяться найрізноманітніші будови, будь-якого ступеня складності; даний будівельний матеріал вкрай сприятливо впливає на мікроклімат в будинку, оскільки працює, як природний кондиціонер.

Тепла цегла дозволяє в значній мірі скоротити терміни укладання. Вона має меншу вартість у порівнянні зі звичайною цеглою, оскільки на її виготовлення витрачається набагато менше матеріалів.

Тепла цегла носить і іншу назву - поризована цегла. Від простої цегли її відрізняє пориста структура, збільшені розміри, зменшена вага і більш високі теплоізоляційні властивості.

Яким же чином досягається подібний ефект?

В першу чергу, за рахунок того, що вся внутрішня частина поризованої цегли буквально пронизана великою кількістю мікроскопічних пір. Їх утворення відбувається за рахунок того, що в керамічну масу попередньо додається деревна тирса, яка після рівномірного згоряння і утворює пори, настільки важливі для забезпечення теплоізоляційних властивостей поризованої цегли.

У стінках, утворених поризованою керамікою, з'являється повітряний прошарок, що дозволяє тривалий час зберігати тепло, виключити перепади температур і, в кінцевому підсумку, знизити витрати на опалення будівлі.

Таким чином, стіни, викладені з теплої цегли і оптимально підібрані по товщині, не вимагають додаткового утеплення. Невелика вага поризованої цегли дозволяє зменшити навантаження на фундамент, через що стіни можуть бути необхідної товщини.

comments to "Тепла цегла"